browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

ZupaDej

Stawiamy sobie nowe wyzwanie – co wtorek proponujemy zupy (lub dania „jednogarnkowe”) z różnych zakątków Polski czy świata lub zakamarków naszej fantazji. Tym razem nie zobowiązujemy się do tego, że danie się nie powtórzy za jakiś czas (tak jak to było przy PierogiDej), liczymy na Wasze opinie. To od Was zależy, czy danie częściej będzie gościć w naszym barze czy też usuniemy je na zawsze z menu.

Do tej pory serwowaliśmy (wyróżnione są te szczególnie zachwalane, stan na 1.03.2015):

karaibska bananowa z kurczakiem – barszcz moskiewski (z czerwonej kapusty) – włoska pomidorowaczosnkowa – cebulowa – żółta gulaszowa drobiowa – chiński rosół z kurczakiem – 3 sery – węgierska – kminkowa – kwaśnik rabarbarowo-porowy – pasterska – z zielonego ogórka – Bób-SalamiHarira (narodowa zupa marokańska) – Schinkarda - karnawałowa (mielona łopatka wieprzowa, seler naciowy, kasza gryczana, zioła prowansalskie) – mercimek çorbası (turecki krem z czerwonej soczewicy) – ogórkowo-pomidorowa – papryka/salami/korniszon – pırasa çorbası (turecka zupa z pora) – rzodkiewkowa – tajski żurek – z bobu – z wędzonego kurczaka z kaszą – z zielonego groszku – Zupa Krzycha – kielecka – Pękata Pieczarka – staropolska – hiszpańska – krem z kalafiora z pieczarkami – z dyni – grzybowa – meksykańska – z cukinii – Włoski Garnek