browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

SchabuDej

Najnowszy nasz pomysł na odczarowanie klasycznego schabu. Bo schab to nie tylko tradycyjny staropolski schabowy w panierce!

Schab na płasko, schab na drobno, kieszonka ze schabu, zawijaniec – w takiej formie przygotowujemy mięso, a jakie dodatki do tego? Jakie tradycja, fantazja a czasem internet podpowie :)

(stan na 1.03.2015): eskalopki wieprzowe w panierce serowej – Forszmak (regionalne danie kuchni lubelskiej, wpisane na listę dań tradycyjnych) – Hetmański – kieszonka z pieczarkami – krokiet schabowy – po cygańsku – po góralsku – po greckupo kaszubsku (pod pierzynką cebulowo-paprykowo-rodzynkową) – Pomorski (kieszonka z kapustą kiszoną duszoną z jabłkami) – roladka z żółtym serem – w sosie śliwkowym – schabowy z wątroby – sezamowy  – zraz ze schabu