Katering

 

Katering menu



Impreza lub szkolenie w firmie? Przychodzą znajomi a Ty nie wiesz co podać? A może chcesz spróbować czegoś nowego? Oferujemy smaczny katering w przystępnej cenie. Przyjmujemy także małe zamówienia!


Kanapki bankietowe

Kromki pieczywa jasnego/ciemnego z szynką, salami, innymi wędlinami, warzywami.

Kanapki bankietowe

Kromki pieczywa jasnego/ciemnego z serem, łososiem, oliwkami warzywami.

Koreczki z łososia

Łosoś wędzony na zimno, z suszoną śliwką, cytryną i koperkiem.

Koreczki z łososia

Łosoś wędzony na zimno, z suszoną śliwką, cytryną i koperkiem.

Paszteciki z kapustą

Klasyczne tzw. rulony z francuskiego lub drożdżowego ciasta, ręcznie wyrabiane, nadziewane kapustą i grzybami. Serwowane na zimno.

Vol-au-vent z pieczarkami

Miseczka z ciasta francuskiego lub filo, wypełniona farszem z pieczarek ortaz z kurczakiem duszonym w białym winie.

Jajka w szynce

Połówki jajek zawijane w szynce, z nutą majonezu.

Szparagi w szynce

Szparagi owinięte szynką, okraszone łezką kremu chrzanowego.

Vol-au-vent z łososiem

Miseczka z ciasta francuskiego, wypełniona wędzonym łososiem, kaparami, podlana sosem firmowym.

Roladki z szynki

Szynka zawijana z lekkim kremem czosnkowym, nadziewana trójkolorową papryką, przyprawiana ziołami.

Galaretka drobiowa

Klasyczna galaretka z drobiu z dodatkiem warzyw.

Sosy i dipy

Czosnkowy, chrzanowy, szczawiowy, koperkowy, pietruszkowy.

Ryba po grecku

Filety ryby podane w domowy sposób - idealnie doprawione, takie jak na wigilię.

Rolada szpinakowa

Ciasto szpinakowe zawijane z twarożkiem, fetą oraz wędzonym łososiem.

Koreczki koktajlowe

Klasyczne koreczki piętrowe z serem żółtym lub białym, warzywami, wędlinami.

Świderki koktajlowe

„Rurki z kremem” nadziane pysznym wytrawnym kremem wg naszej receptury.

Sałatka nicejska

Tuńczyk, pomidorki koktajlowe, ogórek, jajko, oliwki, sos firmowy.

Sałatka jarzynowa

Tradycyjna sałatka wielowarzywna z majonezem, ogórkiem kiszonym i jajkiem.

Sałatka z wędzonym kurczakiem

Sałatka z wędzonym kurczakiem, ryżem, papryką, kukurydzą oraz ogórkiem korniszony.

Sałatka gyros

Sałatka na bazie kapusty pekińskiej i kurczaka, z dodatkami typu kukurydza, papryka.

Sałatka grecka

Klasyczna sałatka grecka: pomidory, ogórki, feta, oliwki, cebula czerwona.

Spiralki

Z ciasta francuskiego z gruba sola, czarnuszką, czarnym i białym sezamem.

Mufinki z pieczarkami

Wytrawne mufinki z pieczarkami

Sałatka z gruszka

Z rukolą, winogronem i serem pleśniowym.

Sałatka z chrupiącego kalafiora

Idealna na każdą okazję - pyszny, chrupiący kalafior w sałatkowej formie.

Camembert z pieca

Na rukoli z sosem malinowym i zielonym pieprzem.

Świderki koktajlowe

„Rurki z kremem” nadziane pysznym wytrawnym kremem wg naszej receptury.

Ślimaczki z grzybami

Przekąska z ciasta drożdżowego/francuskiego z pieczarkami

Ślimaczki z serem i szynką

Przekąska z ciasta drożdżowego/francuskiego z szynka i dwoma serami

Pasztet

Domowej roboty, idealnie doprawiony i upieczony. Najlepszy pasztet w Koszalinie.

Pâté z kurzych wątróbek

Pyszne smarowidło z zielonym pieprzem.

Chleb z własnego wypieku

Z ziarnami: pszenno/razowy/gryczany/orkiszowy.

Zapiekanka ziemniaczana grzybowa

Pyszna zapiekanka ziemniaczana z dużą ilością grzybów zapieczona w sosie porowo śmietanowym.

Risotto z grzybami

Risotto pachnące lasem,z cebulką

Cukinia nadziewana

Połówki cukinii nadziane warzywami mięsem wieprzowym/drobiowym.

Ziemniaki po węgiersku

Pyszne ziemniaczki pieczone z dodatkiem papryki wędzonej.

Keftedes

Greckie mini kotleciki mielone.

Maschori stifedo

Gulasz grecki z powiewem cynamonu.

Kurczak w sosie cytrynowym

Kawałki kurczaka, cytryna, kapary.

Diabelskie żeberka

Żeberka pieczone pikantnie doprawione.

Ryż po karaibsku na ostro

Kurczak na ryżu, sos sojowy, tymianek, papryka ostra.

Tarta z bekonem i porami

Wytrawne kruche ciasto z bekonem, porem zapieczone pod pyszna masą śmietanowo serową.

Burrito

Naleśniki meksykańskie zapiekane pod beszamelem lub sosem pomidorowym.

Chili con carne

Kuchnia meksykańska- wieprzowe/drobiowe mięso mielone, fasola, kukurydza, wielokolorowa papryka.

Gyros turecki na ryżu

Jedno z najbardziej znanych, pysznych i smacznych dań kuchni tureckiej z aromatem mięty i czosnku.

Bigos świąteczny

Wykwintny: wiele mięs, kiełbasa, grzyby, śliwki, wino.
 

Zupy




Z bobu i z szynką parmeńską

Z marchwi marokańska na ostro

Szpinakowa z puree ziemniaczanym

Włoska pomidorowa z bazylią i fasolą

Cytrynowa z kurczakiem

Klasyczne tzw. rulony z francuskiego lub drożdżowego ciasta, ręcznie wyrabiane, nadziewane kapustą i grzybami. Serwowane na zimno.

Krem Shreka

Brokułowo szpinakowa z kawałkami kurczaka.

Brokułowo serowa

Z pieczarkami i mielonym mięsem wieprzowym.

„Biała” zupa

Biała zupa w smaku przpominająca żurek z karkówką pieczoną.

Porowo – serowa

Z pieczarkami i mielonym mięsem wieprzowym.

Z pieczonych pomidorów

Zupa krem z pieczonych pomidorów z kleksem jogurtowym.

Rosół królewski

Rosół tradycyjny składający się z wielu mięs kura, indyk, wołowina pełen warzyw.

Rosołek chiński

Rosołek drobiowy z dodatkiem mięsa, makaronu ryżowego, trawy cytrynowej.

Żurek

Bogaty żurek z białą kiełbasą na własnym zakwasie.
 

Mięsa pieczone




Schab

Czysty lub ze śliwką, morelą.

Szynka, karkówka

Schab suszony

 

Patery i deski




Patera mięs domowych

Mięsa domowe pieczone, suszone parzone.

Patera warzyw

Zestaw składa się z warzyw świeżych sezonowych i marynat: patisony, ogórki, pomidory, papryka oraz warzyw pieczonych/ grillowanych jak bakłażan, cukinia.

Deska serów

Deska serów żółtych, wędzonych, dojrzewających, pleśniowych, podana wraz z winogronami lub gruszką i orzechami