DEJ w Łycha Smaku!

ZupaDEJ

Stawiamy sobie nowe wyzwanie – co wtorek proponujemy zupy (lub dania „jednogarnkowe”) z różnych zakątków Polski czy świata lub zakamarków naszej fantazji.

Tym razem nie zobowiązujemy się do tego, że danie się nie powtórzy za jakiś czas (tak jak to było przy PierogiDej), liczymy na Wasze opinie. To od Was zależy, czy danie częściej będzie gościć w naszym barze czy też usuniemy je na zawsze z menu.

Przykładowe ZupyDEJ

  • Zupa meksykańska
  • Kapuśniak meksykański
  • Zupa Shreka
  • Żurek na wędzące z kiszona kapustą
  • Szczi

SchabuDEJ

Najnowszy nasz pomysł na odczarowanie klasycznego schabu. Bo schab to nie tylko tradycyjny staropolski schabowy w panierce!

Schab na płasko, schab na drobno, kieszonka ze schabu, zawijaniec – w takiej formie przygotowujemy mięso, a jakie dodatki do tego? Jakie tradycja, fantazja a czasem internet podpowie :)

SchabuDEJ to np.

  • Kieszonka schabowa z pieczarkami i żółtym serem
  • Schab pod kapusciana pierzynką z rodzynkami
  • Schab w płatkach owsianych
  • Schab w sosie myśliwskim

PierogiDej

PierogiDej to wielkie wyzwanie z 2012r, pomysł sprawdzony przez klientów naszego poprzedniego projektu. Na początku kwietnia 2012 zobowiązaliśmy się, że do końca roku co tydzień serwować będziemy inne pierogi.

Skończyło się na ok 40 różnych rodzajach pierogów. Teraz podtrzymujemy dobre tradycje, jednak bez zobowiązania do wymyślania nowych smaków. Proponujemy tylko najlepsze, sprawdzone przez nas przepisy czasem jednak pozwalamy sobie na eksperymenty.

Jako nadzienie pierogów:

  • Wieprzowina, zielona soczewica, odrobinka ogórka kiszonego i papryczki smażonej na masełku
  • Kurczak, brokuły i ser żółty
  • Mak, bakalie i twaróg
  • Kurczak, kasza kuskus oraz sos rozmarynowy